- 04. 04. 202512. 04. 2025
- 31. 10. 202508. 11. 2025
Destinace: TURECKO
Pro rok 2025 otevíráme Turecko jako jachtařskou destinaci. Turecko má velkou výhodu už tím, že sezóna je zde delší než v Řecku. Navíc platí, že moře je zde většinou klidné. Pobřeží je velmi členité a když se náhle změní počasí, není těžké najít rychle vhodný úkryt.
Od Bodrumu až k Antalyi budete objevovat poměrně strmé pobřeží s mnoha odlehlými zálivy a se spoustou pláží na okraji hustých borovicových lesů. Pobřeží je ochráněné horami a nemusíte se tedy ani obávat silného větru. V zátokách najdete spoustu kotvišť.
V porovnáním se sousedním Řeckem má Turecko výbornou jachtařskou infrastrukturu. Čisté a moderní mariny jsou od sebe vzdálené maximálně hodinu plavby.
Turecko je také gurmánská země. Až přistanete, vyzkoušejte některou místní restauraci. Kebab, masové koule podávané se salátem a rýží, grilované mořské plody, nebo široká nabídka vegetariánských jídel za velmi přijatelné ceny vás jistě potěší.
TURECKO
Pro rok 2025 otevíráme Turecko jako jachtařskou destinaci. Turecko má velkou výhodu už tím, že sezóna je zde delší než v Řecku. Navíc platí, že moře je zde většinou klidné. Pobřeží je velmi členité a když se náhle změní počasí, není těžké najít rychle vhodný úkryt.
Od Bodrumu až k Antalyi budete objevovat poměrně strmé pobřeží s mnoha odlehlými zálivy a se spoustou pláží na okraji hustých borovicových lesů. Pobřeží je ochráněné horami a nemusíte se tedy ani obávat silného větru. V zátokách najdete spoustu kotvišť.
V porovnáním se sousedním Řeckem má Turecko výbornou jachtařskou infrastrukturu. Čisté a moderní mariny jsou od sebe vzdálené maximálně hodinu plavby.
Turecko je také gurmánská země. Až přistanete, vyzkoušejte některou místní restauraci. Kebab, masové koule podávané se salátem a rýží, grilované mořské plody, nebo široká nabídka vegetariánských jídel za velmi přijatelné ceny vás jistě potěší.
-
Zobrazit více